loading

Campagne: 1 Stap Vooruit

Category

Campagne

OMSCHRIJVING

Zwerfjongeren zijn een vaak vergeten groep. Voor de campagne van 1 stap vooruit worden in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport zijn gemeenten aangespoord om actief met deze groep aan de slag te gaan. Middels een campagne worden zwerfjongeren letterlijk op de kaart gezet. Tijdens een zet een stap dag wordt een strategie bepaald. Gemeenten gaan in gesprek met de zwerfjongeren zelf, om te kijken hoe ze zo goed mogelijk geholpen kunnen worden. Elke gemeente kreeg een eigen folder met daarin de bevindingen en de stappen uitgewerkt.

OPLOSSING

We hebben voor de campagne een logo en de huisstijl gemaakt. Ook hebben we de ontwerpen gemaakt van de gemeentefolders, de website en de social media campagne.

DETAILS

Van de verschillende groepen zwerfjongeren zijn persona’s gemaakt. Zwerfjongeren zijn te verdelen in drie groepen. Voor elke groep hebben we een karakter bedacht, die zaken meemaakt die de zwerfjongeren ook echt meemaken. Door hun belevenissen op social media te delen hebben ze meer een gezicht gekregen. Letterlijk én figuurlijk. De input hiervoor hebben we gekregen door workshops en sessie’s te doen met zwerfjongeren zelf.