loading

Website: 1 stap vooruit

Category

Webdesign

OMSCHRIJVING

Zwerfjongeren zijn een vergeten groep. Voor de campagne van 1 stap vooruit worden in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  gemeenten aangespoord om actief met deze groep aan de slag te gaan. Middels een campagne worden zwerfjongeren letterlijk op de kaart gezet. Tijdens een zet een stap dag wordt een strategie bepaald. Gemeenten gaan in gesprek met de zwerfjongeren zelf, om te kijken hoe ze zo goed mogelijk geholpen kunnen worden. Elke gemeente krijgt een eigen folder met daarin de bevindingen en de stappen uitgewerkt.

OPLOSSING

Op de website is te zien in welke gemeenten in Nederland er een plan is gemaakt. Ook zijn de plannen en de vorderingen te bekijken. Alle folders die gemaakt zijn voor de gemeenten zijn online te downloaden.

DETAILS

Van de verschillende groepen zwerfjongeren zijn persona’s gemaakt. Zwerfjongeren zijn te verdelen in drie groepen. Voor elke groep hebben we een karakter bedacht, die zaken meemaakt die de zwerfjongeren ook echt meemaken. Ook door hun belevenissen op social media te delen hebben ze meer een gezicht gekregen. Letterlijk én figuurlijk. De input hiervoor hebben we gekregen door workshops en sessie’s te doen met zwerfjongeren.